Tisdag igen!

Ja inte vet jag var tiden tar vägen. Veckorna bara springer iväg.
Idag gick jag över i vecka 26. Typ 12 veckor kvar (om jag har tur :D )
Har jag otur är det 16 veckor kvar :(

I helgen var jag på namnkalas för lille Isaac!! Vilken liten go´ kille. Han åkte från famn till famn och tyckte det var hur gött som helst. Tyvärr så glömde jag kameran så det blev inga foto. Eller jo typ 3 från mobilen. Dock vet jag inte riktigt var sladden e så jag får se om de fotona kommer upp :)

Det var en jättemysig "dag". God mat, lite tal och en visning med foto på Isaac som tagits av hans mamma Nilla och pappa Jonas hittills. Han fick även en massa presenter. Jag, Anders, Christian, Madde, Jocke, Thisa och Jeanette hade lagt ihop så det blev ett par presenter. Bla ett födelsedagståg i trä, bokstöd, byggklossar, mätsticka i trä. Bilder finns på Gunillas blogg i länkar...

I söndags lyckades Anders äntligen känna bebisens sparkar. Har försökt flera gånger innan men då slutar hon alltid. Men nu så. Nu gick det. Kan tänka mig att det blir lite mer verkligt då. Jag känner ju henne hela tiden.
Har slutat kalla henne för Beata. Vill inte att hon ska heta det sen och ju mer man använder ett namn desto mer vänjer man sig vid det. Har inte kommit på något namn till henne än men vi har ju lite tid kvar!!

Igår umgicks jag med Stina och Elias. Vi var i Lödde hos Stinas mamma Els och pappa Hans. Hon hade lovat Elias att göra pumpamonster så vi var på Willys och köpte det och köpte några blommor till en kruka hon ska ha vid dörren. Det blev ju Stina som fick göra pumpan. Elias kollade mest på tecknat....
Efter det blev ju jag också sugen på att karva en pumpa och jag fick ändå in om o handla så det blev en pumpa till mig också. Den blev jättefin.

  


Det var en massa trådar inuti pumpan som var lite kluriga och få bort men tillslut fick jag bort det mesta. Dumle tyckte kärnorna var roliga att tugga sönder. Hittade även en vid ytterdörren idag. Sen snodde han biten som var näsa och käkade upp. Han gillar visst pumpa. Trodde jag inte. Så han fick ett par bitar till ;)

Nä nu gör det ont i ryggen igen, så nu måste jag lägga mig ner ett tag. Ska nog försöka sy lite också!

Natti Natti



Tjejkväll

Igår var jag och Madde hemma hos Emma.
Hon har precis flyttat ihop med sin kille Andreas. Lägenheten var jättefin. Lite mindre än den hon bodde i innan, men hennes kille har totalrenoverat den jättefint. Lite roligt var det oxå att den har precis samma planlösning som hennes, fast vardagsrummet o köket var mindre såklart.
 
Äntligen fick jag träffa Andreas. Har ju hört Emma prata om honom så det var kul att äntligen träffas. De firar snart 6 månader så grattis till dem!
Tyvärr så kunde inte Linda för hon skulle jobba. Tråkigt.

Vi beställde pizza och snackade en massa. Alltid lika kul o bara sitta o snacka.

Tack så mycket tjejer för en trevlig kväll. Tiden gick ju så fort.

Vi snackade om att träffas igen innan jul. Kanske här, vem vet. Får hoppas att alla kan då. Kanske även Jacob o Susana kan komma!

Nä nu måste jag verkligen gå o lägga mig!

Natti natti

27

ARBETSDAGAR kvar. Japp jag har börjat nerräkningen nu. Idag hade jag 27 st kvar. Denna helg var min 4 jobbehelg som jag har kvar att jobba!! Fick beskedet från Försäkringskassan i veckan. Den 10 december går jag på havandeskapspenning. Men jag har en del semesterdagar kvar så tänkte ta ut så att jag går den 1 dec istället. Och det kommer behövas.
Får rätt ont i ryggen nu när jag jobbar. Eller om jag sitter på pinnstolar för länge. Kan inte heller sitta framåtlutad vid datorn för länge för då gör det ont...Dumma rygg, har ju haft ont i den sen innan oxå så det var kanske inte så oväntat.



Bilden är från igår. 23+5.

Nä nu tror jag minsann att det är dags att gå o lägga mig...

Natti natti

Födelsedagskalas

Igår var vi i Hemmestorp på kalas. Min farmor fyller 85 i nästa vecka. Dock var vi inte hemma hos farmor o farfar utan hos min faster Carina. Det var hon som hade fixat med mat och allt. Farmor ville som vanligt inte ha några presenter så vi köpte lotter tillsammans med pappa. Jättegod mat fick vi. Fläskfilé med potatisgratäng. Gott! Min kusin Anna från Kristianstad kom lite senare eftersom hon fick ta bussen. Hon brukar låna sin mammas (min fasters) bil men den ville visst inte starta. Min faster kunde inte komma.

Efter kalaset körde jag, Anders och Christian in till Sandby o hämtade Thisa. De skulle in till Lund och jag skulle ändå släppa av Christian så....

Hade sagt till att jag inte skulle hämta inatt utan de fick fixa taxi. Det slutade iaf med att jag fick hämta Anders vid "Mango" vid typ 3. Hade typ sovit i 20 min för jag kunde inte somna pga ryggont. Så jag var inte riktigt road egentligen..Men vad gör man inte.

Idag har vi bara slappat och inte gjort någonting. Jag har sytt en del på bebistäcket (en liten del). Detta kommer ta tid  :)
Måste köpa eller fixa fram en bra lampa. Den jag har i storarummet har inget bra ljus...
Har ju lite tidspress på mig.

I fredags var jag o Stina o hälsade på Fridha och hennes lilla bebis. Tindra ska hon heta. Mycket brunt hår och riktigt söt. Hon är ungefär en månad gammal men var rätt stor när hon föddes. Om jag inte minns fel så vägde hon 4,9 kg vid födseln. Tänk och trycka ut en sån bebis.

Nu är min 4 dagars ledighet slut. Den går alltid lika fort. Och jag har den bara en gång på 8 veckor. Men det e inte alla som e ledig så många dagar i sträck så man får ju vara glad ändå.

Pratade med Stina innan. Hon ska bara jobba 2 veckor till sen går hon på havandeskap. Taskigt. Jag väntar fortfarande på besked om jag får det. Håller fingrarna, tror dock inte att det e något problem eftersom jag jobbar i vården. Men man vet ju aldrig.

Nä nu ska jag nog fortsätta sy...

Natti natti


Igår!

Igår var jag ledig men var tvungen att köra in till jobb en snabbis. Skulle lämna in lapp om man ville bli vaccinerad eller ej. Men eftersom jag inte fick tag i min barnmorska så fick det bli ett nej. Vet ju inte om gravida har blivit godkända för vaccinet än eller vad. På Smittskyddsinstitutets hemsida blir man inte mycket klokare på vad som gäller. Får väl se!

Hämtade även upp Tezz på jobbet för en liten runda på Nova. Många av mina linnen har börjat bli slitna så jag tänkte köpa några nya. Blev ett svart och ett mörklila. Har nog inga kläder i lila men tyckte jag behöver lite färg i höst.

Skulle sen passa Elias för Stina och Thomas skulle till banken. Passade väl honom i typ 1 ½ timme. Han är verkligen ett litet krutpaket. Det ska lekas hela tiden. Det första han gjorde var att ta ner mina två Nalle Puh lådor från skänken för i den ena har jag alla Nintendo "Game & Watch". Han ska ha den rosa "handdatorn" som jag fick för gud vet hur många år sen och jag ska ha ett av spelen och trycka på. Det roliga är att där e inga batteri i nån av dem, man ska bara sitta o trycka. Sen skulle det lekas med Dumles koppel och alla skor i hallen. Det slutade med att allt låg i Dumles bur.

Anders hann även bli färdig med hallen. Jätteskönt. Blev jättefint. Nu ska jag bara hitta en spegel och lite till väggarna. Anders ska även sätta upp ljudlådan till ringklockan och ett telefonjack.



Har tyvärr ingen före bild men så här fint blev det iaf. Hallen blev mycket större när garderoberna åkte ut.
Funderar även på att hitta en stol att ha där pallen står. Eller så får jag fixa till pallen för den är inte alls fin längre. Har en massa spackel och färg på sig. Sen kommer ju vagnen stå där så det kanske inte e lönt att köpa en stol. Får fundera.

Imorse vaknade jag med värsta krampen i min högra vad. Inte alls ett trevligt sätt att vakna på. Har haft lite småont under dagen. Tog på mig stödstrumpor, tänkte att det kanske skulle hjälpa. Vet inte men värken har iaf försvunnit. Hoppas jag inte får kramp i natt också. Fick tipset av en arbetskamrat att ha på varma sockar. För henne hade det hjälpt. Om jag får kramp fler gånger får jag väl prova det.
 
Inte nog med att jag har haft ont i vaden. Har även haft ont i vänster höft. Det har gjort riktigt ont under hela dagen. Vet inte riktigt varför men antar att jag kommer ha ont lite här och där framöver. Var dock lite jobbigt att jobba ikväll, men det gick. Gjorde mest ont de första stegen sen gick det iaf.
Ska jobba kväll imorgon också men sen e jag ledig i hela fyra dagar. Skönt. Hoppas nattens sömn tar bort det onda i höften. Har ju stödbältet när jag jobbar men det funkade inte för höften.

Hann även in en liten runda på Nova idag igen. Hade egentligen tänkt köpa lite trosor men så hitta jag lite varma tröjor på Gina. Tänkte nu inför kylan att jag får nog köpa in lite varma tröjor. Är ju inte säker på om jag kommer kunna knäppa vinterjackan eller vad för vinterjacka jag ska ha heller för den delen. Beror väl lite på.
Det blev en vaniljvit stickad tröja som är lite längre i modellen.
Tyvärr går det inte att kopiera in bilden och länka fungerar inte så bra heller. Den heter iaf Ella knitted tunic för den som är nyfiken.  

Nä nu ska jag kolla på lite tv sen tror jag faktiskt att sängen kallar!!

Natt natti


Besök

Idag fick vi oväntat, men mkt trevligt besök av Madde och Jocke. De ville ha kaffe.

Av någon anledning så kom vi på att vi skulle fixa grejerna till hallen.
Så Anders och Jocke stack o köpte lister och dörrfoder till hallen. Jag o Madde körde till Ikea. Vi ska ha ett skoskåp så Madde tyckte vi kunde sticka dit. Där var sjukt mycket folk eftersom det stänger den 18 okt. Mycket grejer på nersatt pris. Det nya ute på Svågertorp öppnar den 21 tror jag och eftersom det var så mycket folk på Bulltoftas så kan jag bara tänka mig hur mycket folk det kommer vara på det nya.

Vi hittade iaf skåpet vi skulle ha. Tror inte jag har gått igenom Ikea så snabbt som vi gjorde idag. Hann knappt med Madde. Tyvärr var inte skåpet billigare men det kostade bara 699. Köpte även en papperskorg att ha presentpappersrullar i. E trött på att de trillar varje gång man ska ta ut dammsugaren ur städskåpet.
Vi var iaf tillbaka innan killarna, så det hade gått undan.



Här ligger det i väntan på att Anders ska sätta fast det i väggen. Det har bara två ben framtill.

så här ser det egentligen ut.
SKÄR Skoskåp 3 fack

Jag o Anders behövde även köra o storhandla men det fick bli ett senare projekt. Medan jag och Madde byggde skåp satte Anders upp dörrfodrena. Tyvärr råkade han såga fel så den ena blev för kort. Ska köpa ny imorgon. Sen e det bara listerna och upp med alla grejer igen. Sen e hallen färdig. Skönt. Det enda jag ska hitta nu är en spegel och något till väggen mot köket.
Kan ni gissa vad Jocke gjorde under tiden...jo kollade på tv. Anders vill helst göra sitt själv, säger att han e alldeles för petig :)

Blev iaf storhandlig på CG sen. Vi tänkte även baka kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag idag. Vi lyckades med både det och laga mat. Baket stod jag för och Anders stod för matlagningen.

 
Resultatet :)

Dumle tyckte även det var gott för han snodde mitt papper.

Madde berättade även om monster hon hade hittat ute på deras rum igår. Lät sjukt äckligt, såg en bild igår och jag fattar att hon tyckte det var räligt. Tom Sonny tyckte den var rälig. Dock var det lite roligt när hon berättade och visade hur den hade sett ut...

Nä nu ska jag kolla på Cranford på SVT Play.

Natti natti

Jobbat kväll

Min andra kväll jag jobbar i rad. Kväll imorgon också...sjukt tråkigt men jag e iaf ledig på söndag så det är ju skönt.

Blev att jag köpte skorna iaf. Pallade inte gå upp på vinden o kolla igenom skorna, kollade bara dem jag har nere. Men jag tyckte inte de var så dyra så jag köpte dem.

Jag är jättedålig på att dokumentera min graviditet. Har knappt skrivit ner någonting eller tagit foto. Linda var jätteduktig på det med Tova, men jag tycker tiden bara flyger iväg och så helt plötsligt är man i 21+3. Tur e väl att jag iaf har börjat skiva här så jag inte glömmer allt. Tezz berättade att hon mätte sin mage, tyckte det lät som en bra idé men vet knappt om det är lönt nu. Plus att ha de mätningarna att jämföra med sen, jag hoppas att jag har gått ner i vikt till nästa graviditet (om det blir nån, en sak i taget) :)

här kommer iaf en bild på min mage från idag!



Bebisen har varit väldigt aktiv idag. Har känt henne flera gånger. Varje gång e lika härlig. Ska ju inte till barnmorskan förrän i slutet av oktober. Och då får jag/vi höra hjärtljuden igen.


Nä nu ska jag nog gå o lägga mig eftersom jag ska jobba imorgon, börjar dock inte förrän kl13.

Natti natti

RSS 2.0