Ledig dag

Har varit ledig idag. Träffade Stina och Elias, vi körde till Center Syd. Stina skulle köpa skor. Hade själv inte tänkt köpa något men hittade ett par fina skor, köpte dem inte men tror jag ska dit o köpa dem iaf, måste nog kolla skorna jag har hemma först :)
Stina köpte heller inget men det var för att hon inte kunde bestämma sig. Vi fikade på Graffiti. Jag åt det vanliga. Bakad potatis me gubbröra. MMMmm, det e så gott.
Elias säger Va till typ allt man säger, oerhört irriterande eftersom man automatiskt säger om det igen, men tillslut lärde jag mig att ignorera det, eller att fortsätta prata. Förstår mamma när hon blev irriterad när man var yngre o hela tiden sa va..


Typ dessa funderade jag på att köpa.

Igår fick jag så oerhörd kramp i mitt ena ben, från vaden och hela vägen ner till tårna. Hade känt av ischias under dagen men det blev bara värre. Trodde nästan att jag hade fått en propp ellr nåt i benet så jag fick ringa mamma, tur man har henne som kan lugna en.
Kunde knappt röra på benet förrän det gjorde ont. Blev bättre efter en natts vila och idag har jag bara haft lite ont i ischiasen. Tror moster Marianne har smittat mig med!! :P

Nä usch nu ska jag gå o lägga mig efter att jag tagit Panodil. Har sjukt ont i huvudet.
Nu ska jag jobba 3 kvällar på rad. Usch hoppas jag klara det utan att få för ont i benet bara.

Idag är det dag 21+1
det går framåt.

Natti natti

Tovas present!

Ja här kommer en bild på presenten jag och Anders gav till Tova i 1 års present!



Som sagt så glömde jag fota den på kalaset så jag tog ett foto med mobilen i affären. Tänkte köpa en till mig själv också, fast det mönstret jag ville ha på grisen fanns bara i stor. Tror faktiskt att den lilla modellen räcker till mig eftersom jag är urusel på att spara på småpengar. Roligare att handla upp dem. Fast en del lägger jag i bilen som parkeringspengar för de fall jag inte kan använda mitt bensinkort.

Nä nu ska jag kolla på Doobidoo!!

Torsdag (20+2)

Skulle egentligen träffat Maja idag efter jobbet men hon hade fått en jättemigrän. Tråkigt eftersom vi inte har träffats på ett tag. Vi ska ses i nästa vecka istället, problemet är bara att få till en dag eftersom vi båda jobbar både dag och kväll.

Måste ringa Folksam också. Ska skaffa en sån vänta barn försäkring. Ska se om de vill dra ner på priset lite bara. Folksams kostar runt 1000 kr för utökad men har sett att Länsförsäkringars bara kostar 650 kr. Varför då inte bara ta dem. Vi har alla våra försäkringar på Folksam och tyckte det var smidigast. Tycker bara inte om att ringa såna samtal för jag vet aldrig vad jag ska säga.

Är det någon som har hört talas om ofostrig graviditet förut. Jag har iaf inte det. En tjej jag känner råkade ut för det för ett tag sen. Vad jag förstår så har en befruktning skett men tidigt i graviditeten så dör fostret men fosterhinnan fortsätter att växa. Därför fortsätter man känna sig gravid men i ca v. 10 börjar de försvinna o de flesta börjar blöda. Det är då de märks att något är fel. Konstigt att kroppen ändå fortsätter känna sig gravid. Kroppen är bra konstig.

Har ju glömt att lägga ut en bild på presenten Beata fick av Tova i lördags. En fin body så nu måste bebisen vara en flicka :)



Tack så mycket. Blev väldigt förvånad när jag fick den, var inte beredd på att få något. jättekul!!

Annars har det inte hänt så mycket. Har jobbat och sovit en massa. Är sjukt trött. Får väl gå o lägga mig tidigt hädanefter men det är svårt eftersom  jag är så van vid att sitta uppe länge. Långt in på natten är inget ovanligt men det får bli ändring på det...Sen kan jag absolut inte göra det.

Nä natti natti på er!!!


Barnmorskan idag

Idag var jag och Anders hos barnmorskan. Fick lyssna på bebisens hjärta. Var jättemysigt. Fick papper på alla prover hon tog på inskrivningen. Fick reda på att jag är AB positiv. Kan vara bra o veta. var ett rätt snabbt möte och nästa är inte förrän om 4 veckor men jag kan alltid ringa henne o jag har frågor, men jag har inte behövt ringa henne innan eftersom jag känner en hel del som har småbarn och nyligen varit gravida..

Fikade hemma hos Linda och Ronny efter. Tova fyller 1år imorgon. Stor lilltjejen har blivit. Grattis igen Tova-Lova!!!

Tovas 1årskalas var dock i lördags. Hon fick en hel del presenter. Av mig och Anders fick hon en rosa spargris med vita fjärilar från salt och pepper. Glömde fota den, tog inte speciellt mycket foto överhuvudtaget. Blev några på Tova fast hon "gråter" på de flesta. Även Tovas bästis Alice fastnade på något foto. Får fixa bild på spargrisen sen.

   
Några av fotona på Tova

 Alice

Blev inga foto på lillemannen Isaac. Han har blivit stor. Riktiga runda kinder och en söt liten dubbelhaka. Men det försvinner ju så fort han börjar röra på sig. Han är ju bara 2 månader och då ska man vara rund och go´!


Ledig Torsdag! (19+2)

Har varit ledig idag, inte gjort så mycket mer än varit med Stina och Elias. Stina skulle baka med Elias men någon fröken på dagiset hade fått för sig att han inte ska sova middag på dagis så han var jättekinkig när vi skulle baka. Det slutade med att Stina fick baka kanelbullarna själv medan jag satt med Elias i soffan för han grät hela tiden. Hann inte smaka på bullarna så jag får väl komma dit på kaffe sen. 

Var även på vårt första styrelsemöte ikväll. Vi skulle rösta om att friköpa lägenheterna, eller rättare sagt ett företag ska ta fram en kalkyl på hur det kommer bli om vi ska friköpa lgh eller ej. Blev ett ja. Men detta kommer visst ta typ 2 år och jag hoppas inte vi bor här om 2 år. Dock vet vi ju inte hur det blir att sälja....

Har känt bebisen sparka jättemycket nu ikväll. Brukar mest sparka när jag sitter framåtlutad men inte idag. Har sparkat även när jag legat i soffan. Imorse började hon sparka när jag pratade med Dumle. Lite kul faktiskt.

Var på ultraljud igår. Fick vänta i en halvtimme. Barnmorskan gick igenom bebisen rätt fort denna gång. Hon mätte huvudet, magen och lårbenet och alla mått var bra. Hon har växt på bra. Beata väger nu 286 g. Barnmorskan ville behålla samma datum som sist. Fick tyvärr inga bra foto. Hon låg med handen framför näsan så det blev suddig. Fick två bilder på fötterna och två huvudbilder men det ser ut som om hon har stor näsa. Fick dem gratis.

Köpte en liten body på Lindex efteråt.



Eftersom Beata knep med benen på UL så vågade jag inte köpa den i rosa. Barnmorskan såg dock ingen snopp så vi får väl anta att det är en Beata. Ska på nästa i vecka 32, 33 eftersom jag blev flyttad. Kan kanske köpa mest neutralt fram tills dess.

Nä nu ska jag gå och lägga mig och kolla tv litegrann.


Natti Natti

Tisdag


Då var det äntligen dags igen. Imorgonbitti ska jag och Anders på vårt andra ul. Denna gången skulle jag vara mer "kissnödig", får väl gå upp tidigare och kissa och sen dricka en del vatten innan. Hoppas jag bara inte kissar på mig under undersökningen...hihi..

Efteråt tänkte jag gå lite i stan och kanske köpa nåt litet plagg till Beata, för att göra det hela mer verkligt....vet inte än. Sen måste jag ju hitta en present till Tova också men tror iaf jag vet vad det ska bli ska bara hitta den rätta...

Idag var jag hemma hos Mormor och Morfar och hälsade på. Kom vid 3 då de äter middag, stekt sill. Jag ville hellre ha "morfarmackor" med ost. Dumle höll med och tiggde typ hela tiden. Morfar fick gå runt 2 varv som träning med sin nya rollator. Vi tyckte han skulle blåsa i sin "pipa" också för att träna lungorna men det tyckte inte envise morfar...stannade en timme ca. Fick lite tomater med hem till Anders och Dumle och så hittade mormor en liten mogen druvklase. jääättegod.

Hoppas jag kan sova inatt, somnade på soffan efter maten och sen sov jag nog en 3 timmar. Har varit trött sen jag slutade jobba kl 14.

Sitter dock och gäspar lite och det är ju ett gott tecken!

Natti Natti 



Pärontjyv

Dumle har blivit pärontjuv. Har varit i Bonderup idag och scannat ultraljudsbilderna och vi plockade med oss lite päron hem. Jag trodde inte han var intresserad så jag la påsen på golvet när vi kom hem, hann inte mycket förrän vi hör honom skälla, på mattan i storarummet ligger han med ett päron och är skälaglad :)



Och så bilderna på "Beata"



 Hon har handen uppe vid näsan.

På dessa bilderna är jag i vecka 17 (16+6)

Ska på nästa UL nu på onsdag...Ska bli så roligt!!

Idag är jag i vecka 19 (18+5)
Tur jag har lagt in graviditeten på Familjeliv, tiden går så fort så jag blir osäker på vilken vecka jag är i.

Imorgon kommer äntligen Morfar hem igen. Skönt. De har flyttat ner sängen och så ska han få en fristående toa. Larm skulle visst också kopplas in om jag förstod Anette rätt. Men om jag känner morfar rätt så kommer han snart gå upp för trappan. Han är ju så envis :)


Lördag igen!

Då var det lördag igen. Jösses vad denna veckan har gått fort då!

Som sagt så var jag hos Syster Maggan i Jonstorp i tisdags. Jättetrevligt, kul att se hur hon bor. Inte riktigt så jag hde föreställt mig att det skulle se ut men jättemysigt litet hus med två hästar gåendes i hagar precis bredvid huset. Stora hästar var det oxå! Fick min kantarellpaj som jag önskat mig. Vi körde därifrån vid 23 tide så jag var hemma sent.

I torsdags var jag hos Linda o träffade tjejerna. Lika god middag fick man där. Paj är aldrig fel. Snacka en massa och Tova Lova, ja hon gick ju för fulla muggar. Hade varit med Stina innan på dagen och Elias han e Ju också jättestort ju. Var tar tiden vägen. Hjälp jag börjar bli gammal.

Har äntligen fått broderiet så nu ska här broderas. Dock haft fullt upp hela veckan eller varit alldeles för trött (sover jättedåligt om nätterna för tillfället) så jag har inte börjat med det än. Har ju "lite" tidspress på mig om det ska bli klart innan Beata kommer!

Så här e det tänkt att det ska se ut!


Sitter o tänker på vad man ska hitta på med idag! Ville egentligen till Sofiero o titta på hundutställning idag men sängen var så skön och sen är det inte kul att köra så långt själv. Måste lära känna någon mer hundtokig människa som gillar sånt...

Vi har nog fått möss igen. Hör något i väggen in till klädammaren och nej det är inte Anders eller Dumle för de sitter i köket...Annars har vi fått gäster på vinden.

Nä nu får jag hitta på något att göra.




Helgen över.

Äntligen är helgen över för mig. Ledig dag imorgon så tänkte ta mig in till stan ett tag men som alltid annars så kan det hända grejer på vägen. Eller så kommer jag bara inte iväg i tid..
Ska till syster Maggan, en arbetskamrat på kvällen. Ska köra ända till Jonstorp, så ska ringa en annan arbetskamrat imorgon o höra om hon fortfarande ska åka med, två andra som också skulle åka med har hittat andra chafförer. Får se hur det blir.

Väntar på att jag ska få hem mitt paket som jag har beställt. Ett broderi. ska bli ett täcke till bebisen så nu måste barnmorskan ha sett rätt för det blev tjejigt. Behöver sysselsättning. Borde även bli färdig med ett broderi som jag har hållit på med hur länge som helst men efterstygn e sjukt tråkigt. Hoppas inte där e för mycket sånt på täcket.

Nä ska kolla lite på tv innan sängen kallar. Om jag inte somnar på soffan som igår :)


Natti Natti


Jobbehelg

Jaha då var helgen över. *pust*
Okej den har väl inte varit jättejobbig men det finns o göra hela tiden, idag hade jag även delad tur 7.30-13 16-21.30. den turen är tråkig. Behöva jobba igen efter tre timmars rast. *urk*

Ska bara jobba imorgon kväll också...har jobbat helgen med tezz, även imorgon o det har varit kul iaf. Har mycket o snacka om, inte minst graviditet då hon har en liten Liam på 10 mån + är gravid nu. Jag är väl typ en månad före. Får se vem som blir först...

Annars har det inte hänt så mycket. Anders har spacklat hallen. Ska beställa vita tapeter antagligen nu i veckan så att vi får färdigt. Snart är alla rummen omgjorda, har tvättstugan kvar sen. Ja och totalrenovering av badrum och kanske köket men då måste vi ha sparat mer pengar...det är billigare med lightrenovering.

Undrar lite hur det gick för Släktträffen med Perssonsläkten. Anette o Sonny skulle ha ca 80 gäster i lördags. Hoppas det gick bra, Anders fick köra dit på dan för att få igång en ugn som Ingvar (Sonnys pappa) hade med.
Ska nog ner till Bonderup i veckan för att låna deras scanner. Måste scanna ultraljudsbilderna för efter ett tag så gulnar de. Eller så väntar jag till efter den 16  när jag har de nya bilderna också...Får se hur jag gör.

 
Nä nu måste ja gå o äta något, är jättehungrig. Åt bara en Billys pizza på jobb och Beata vill ha mer än det... :o)

Natti Natti

något nytt?

Jaha då ska vi se vad som har hänt i veckan...

Som sagt var det ultraljud i måndags.
Har haft min jobbiga vecka på schemat denna vecka. Jobbat kväll tisdag, onsdag o torsdag, sen ska jag jobba kväll imorgon och delad tur på söndag. Riktigt bull.

Innan jobb i onsdags träffade jag Tezz o Liam. Martin var också hemma men han satt mest i spelade xbox. Blev en massa snack om jobb o  en massa annat. Tezz har börjat jobba på Kompassen igen. Ska jobba med henne i helgen, skoj. Hon gav mig ett bra tips, att skiva ner lite typ varje dag om graviditeten, hon hade gjort det när hon väntade Liam. kul och läsa sen. Man glömmer så fort. Får dock se om jag lyckas.... :)

I torsdags var jag borta på mammas jobb o visade ultraljudsbilderna. Hon var ju "tvungen" o visa bilderna för alla, hade ett stort leende på läpparna när hon sa mitt barnbarn...Hon tog även HB- värdet på mig och det var lite lågt. 111 och det ska ligga på ca 120, så nu måste jag få i mig mer järn.

Idag har jag varit i Malmö o träffat Maja. Blev lika mycket snack där. De håller på o lägger nytt golv i hallen, svart. Blir nog fint när det e färdigt. Gick en lång runda på stan, fikade lite, blev tillslut McDonals efter lång om länge...inte speciellt nyttigt men sjukt gott.



Blev en Mcfeast...mmm...

Stack vid 17 tiden, så det blev en heldag med Maja.

Tror jag känner bebisen nu. Ibland känns det konstigt i magen, men det kan ju var något annat också, har läst att det ska kännas som en fisk som spratlar till :) och det e typ så det känns...

nu längtar jag bara till den 16 för då är det dags för ultraljud nummer 2....längtar tills jag får se "Beata"igen *LER*

Nä du nu blir det nog natti natti för min del!!


RSS 2.0